Traineeship Consultancy in de Zorg

Werken achter de schermen van de zorg in de rol van Junior Consultant, dat wil je! Je hebt affiniteit met de zorg en wil bijdragen aan een toekomst waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. Hoe dit traineeship er precies uitziet en wat je kunt verwachten? Je staat in nauw contact met medisch specialisten, verpleegkundigen en applicatiebeheerders. Projecten kunnen zeer uiteenlopend zijn, maar zijn altijd in lijn met jouw ambitie.

Bekijk vacature
Even appen

Het traineeship

Tijdens het Traineeship Consultancy in de Zorg maak je kennis met de wereld van de zorgadministratie. Je volgt verschillende kennis- en consultancy- modules, die je direct toepast in de praktijk bij een van onze opdrachtgevers.

Je gaat aan het werk binnen verschillende zorgsectoren (ziekenhuizen, VVT, GGZ, Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg) als medewerker zorgadministratie. Daarnaast volg je kennismodules als: Financieel Management in de zorg, Dossier Management, Kwaliteits- en procesmanagement, Horizontaal Toezicht en Procesmanagement.

Kortom, in het Traineeship Consultancy in de Zorg leer jij de basis van de zorgadministratie kennen en kom je te weten welke processen er zijn in de verschillende zorgsectoren. Zo bouw jij aan een stevig fundament om door te groeien tot (Junior) Zorg Consultant.

Wij begeven ons in een wereld van administratieve processen. Processen bij opdrachtgevers die continu efficiënter ingericht kunnen worden. Daarom volg je bij ons Lean Six Sigma trainingen, beginnend bij de LEAN Orange Belt om vervolgens na het Traineeship de Green- en Black Belt te kunnen behalen.  

Naast dat je inhoudelijke trainingen krijgt, word je begeleid door een People Manager. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal, zo begeleid je eigen People Manager jou door middel van onze ONTWIKKELCYCLUS; een continu ontwikkel - en interactiecyclus waarin jouw persoonlijke - en professionele doelstellingen worden geformuleerd en waarin je onder andere 360 graden feedback bij je collega's en opdrachtgever kan opvragen.  

Solliciteer direct

Wij geloven erin dat je je toekomst nu maakt. Wij hebben een eigen ontwikkeld programma gericht op jouw soft skill ontwikkeling: Boost your Capabilities in samenwerking met Breaking Habits. Denk hierbij aan ontwikkeling van consultancy vaardigheden, hoe positioneer jij je richting de opdrachtgever en hoe creëer jij je eigen kansen bij de opdrachtgever en binnen FITZ Zorg.

Je start het opleidingsprogramma met meerdere startende Trainees, weliswaar heb je ook veel contact met ervaren Consultants, zo werken wij met een buddy systeem en organiseren wij Meet, Educate & Inspire (MEI) meetings met alle FITZ Zorg collega’s bij elkaar. Ook heb jij toegang tot je een eigen online leeromgeving, de FITZ Campus met daarin verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor je eigen opleiding en een groot aanbod van trainingen die passen bij je persoonlijke ontwikkel interesses. 

In korte tijd groei je door en pak je projecten op, bijvoorbeeld als projectmedewerker Horizontaal Toezicht, DBC Medewerker of Medewerker Zorgadministratie. Je krijgt de kans te werken binnen grote en kleine ziekenhuizen, VVT, GGZ of gehandicaptenzorg. Je staat in nauw contact met medisch specialisten, verpleegkundigen en applicatiebeheerders. Projecten kunnen zeer uiteenlopend zijn, maar zijn altijd in lijn met jouw ambitie. Je begint weliswaar met de basis, maar ook het implementeren en toetsen van wet- en regelgeving of het systemen up-to-date houden behoren tot jouw uitdagingen. Dat geldt ook voor het ondersteunen en beheren van het gehele proces rondom de zorgadministratie, DBC- en DOT-vraagstukken of de implementatie van een nieuw ECD en EPD! Dynamisch genoeg dus.

Bekijk meer ervaringen