Finance & Control Consultant

Je wil verder binnen Finance & Control, gaat voor uitdaging en het opdoen van nieuwe ervaringen. Echt verschil maken bij de opdrachtgever, van toegevoegde waarde zijn en als Financial klaar staan voor de toekomst. Daarnaast wil je bij een leuke organisatie werken, met de juiste begeleiding als je deze nodig hebt en waar je altijd kunt terugvallen op je collega’s.

Bekijk vacatures

 

Jouw vakgebied

Vanuit een stevige basis van kennis en ervaring binnen Finance & Control spreken we de taal van de afdeling. Zo zijn we in staat om organisaties echt verder te helpen met praktische en passende adviezen. Met onze nuchtere houding zijn wij dé partner op het gebied van Finance & Control.   

Als Financial is jouw rol uitvoerend, controlerend, analyserend of adviserend. Afhankelijk van jouw kennis, kunde en van de behoefte van onze opdrachtgevers maken wij de beste match voor jouw volgende opdracht. De behoefte van onze opdrachtgevers zal ingrijpend veranderen de komende jaren. Technology neemt administratieve taken over en systemen worden geïntegreerd om processen feilloos in elkaar over te laten lopen. Wij geloven in een toekomst waarin administratie niet meer aanwezig lijkt, een toekomst waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. Een wereld die wij Zero Admin noemen. Op weg naar Zero Admin bieden wij organisaties de oplossing voor deze veranderopgave. Onze kracht ligt op het gebied van procesoptimalisatie en Data & Analytics

Samen gaan we verder in Finance & Control.

Bekijk meer ervaringen

''In opdracht van het management ben ik een onderzoek gestart naar innovatiemogelijkheden voor de financiële bedrijfsprocessen. Het was supergaaf om te doen, financial reporting is mijn passie en ik had me recent verdiept in de mogelijkheden die Business Intelligence daarin kon bieden. Het was ontzettend interessant om dit te kunnen onderzoeken in de praktijk!” De Finance Manager vond het belangrijk dat de kosten voor deze innovatiemogelijkheden de baten niet zouden overtreffen, ook moesten geautomatiseerde financiële rapporten flexibel aanpasbaar blijven.'' - Brecht Versteegh, Finance & Control Consultant 

Als Financial ben jij goed in staat om met verandering om te gaan en weet jij deze te bewerkstelligen. Je neemt processen en systemen onder de loep en realiseert een optimale inrichting inclusief de juiste monitoring. Hierbij maak je slim gebruik van innovatieve tools, data en technologie. Wij ondersteunen hierin door het bieden van de juiste begeleiding, trainingen en cursussen die aansluiten bij jouw niveau. Betrokkenheid, persoonlijke aandacht, groei en ontwikkeling staan hierbij centraal. 

Als je voortdurend bij opdrachtgever zit, zie je je FITZ Finance & Control collega’s dan wel? Absoluut! Wij houden van hard werken en zijn ambitieus maar gezelligheid vinden wij ook belangrijk. Het liefst met een hapje en drankje erbij. Maar ook in het kader van kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen vinden wij het belangrijk dat we elkaar op regelmatige basis ontmoeten. Bijvoorbeeld tijdens onze kennis-, lunch- en kwartaalsessies, tijdens groepscoaching, op ons intranet, een FITZ Finance & Control feest of op één van onze regio borrels in een café bij jou in de buurt.  

Bekijk vacatures

 

Nog geen ervaring en op zoek naar een startersfunctie binnen Finance & Control?

Bekijk ons traineeship

 

''Er zijn diverse manieren waarom een organisatie kiest om een transitie te doen van haar financiële administratie. Denk bijvoorbeeld aan een overname, nieuwe bedrijfstak die integreert in de systemen of een splitsing van de bestaande organisatie in meerdere bedrijfstakken. Het kan dus gaan om het samenvoegen van administraties, of juist het splitsen ervan. Beiden hebben zo hun eigen voordelen. Als Consultant kom ik vaak binnen voor, tijdens of na een transitie.'' - Arne Dogger, Finance & Control Consultant  

Doorgroeimogelijkheden

Alles draait om jouw persoonlijke ontwikkeling ongeacht of jij als Junior of als Senior werkzaam bent bij FITZ Finance & Control. Jij stippelt je eigen route uit, maar natuurlijk niet zonder onze hulp. Samen met jouw Professional Development Manager kijk je waar jouw ambities liggen en werk je richting jouw doel. Bij FITZ weten wij dat jij unieke persoonlijke eigenschappen bezit, dus bieden wij ontwikkelprogramma’s passend bij jouw niveau én ontwikkelbehoeften. Zodat jij je doel haalt. Door middel van trainingen en cursussen helpen wij jou verder.  

Als Financial is het belangrijk om je kennis over jouw vakgebied up-to-date te houden en waar nodig aan te vullen. Door middel van kennisdeling, ronde tafelsessies met vakgenoten en collega’s wordt individuele kennis uitgewisseld en versterken wij elkaar. Maatwerk met echte aandacht. Je route en je eindbestemming, die bepaal jij. Wij zorgen dat je op koers blijft! 

 

Junior Consultant
Medior Consultant
Senior Consultant
Lead Consultant
Mogelijke functies Junior Consultant
 • Medewerker Accounting
 • Junior Financial Controller
 • Junior Business Controller 
Mogelijke functies Medior Consultant
 • Assistent Controller
 • Medewerker Planning & Control
 • GL Accountant 
Mogelijke functies Senior Consultant
 • Financial Controller
 • Business Controller
 • Project Controller
 • Teamleider Financiële Administratie 
 • Als Lead Consultant ben je Senior binnen je vakgebied en verantwoordelijk voor business development binnen jouw domein

Opdrachtgevers en projecten

Samen met onze opdrachtgevers werken wij aan ontwikkeling en groei. Met onze expertise en als strategisch business partner zorgen wij ervoor dat ook zij klaar zijn voor de toekomst. Als Financial kom je bij een diversiteit aan bedrijven en instellingen te werken in verschillende branches. Zoals retail, automotive, bouw of productie of bijvoorbeeld bij een zorg- of een onderwijsinstelling. En dit bij voorkeur in jouw eigen regio omdat wij geloven dat een regionale-culturele verbondenheid tot betere resultaten leidt. Maar vooral omdat we willen dat jij gemotiveerd blijft en elke dag vol energie de auto in stapt! 

Op basis van jouw kennis, kunde en ambities gaan wij samen op zoek naar uitdagende opdrachten voor jou. Het niveau van de opdrachten varieert van functies op de financiële administratie tot functies op financial-, project- of business control niveau.

Klantcase Wehkamp

Training & Ontwikkeling

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Doorgroeimogelijkheden genoeg bij de Quoratio Groep. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities en op de 'road to Zero Admin'.  

 • Vakkennis
 • FinTech kennissessies 
 • Data Analytics kennissessies 
 • LEAN trainingen
 • Meet, Educate, Inspire meetings 
 • Ronde tafelsessies 
 • IPMA - Projectmanagement 
 • Systeemkennis
 • Vakinhoudelijke systemen waaronder AFAS, SAP of Microsoft Dynamics
 • Excel
 • PowerBI & SQL 
 • Soft skills
 • Diverse masterclasses gericht op persoonlijke ontwikkeling 
 • Conceptueel & Strategisch denken 
 • 'Leading the Organization'
 • Situationeel Leiderschap

Nieuws & ervaringen

“In juli 2021 ben ik bij Verhoeve, nu FITZ Finance & Control, gestart. Ik had toen, sinds mijn studie Bedrijfseconomie, zo’n 3 jaar werkervaring opgedaan in de richting van Financial Control"
"Op dit moment ben ik op interim basis aan de slag als controller en ik neem jullie graag mee in een dag bij mijn opdrachtgever."
"Ik wilde verder in finance & control en deze functie gaf mij de gelegenheid om naast mijn studie alvast werkervaring op te doen, zo leerde ik alvast het één en ander in de praktijk.”
 

Login