Traineeship Business & IT

Een werkgever die jou alle vrijheid biedt? Bestaat dat? Jazeker! Bij FITZ Penisoen & Leven geven wij jou alle ruimte om te werken, ontwikkelen en te ontspannen. Bij ons traineeship ben jij de baas over je eigen carrière. Wij helpen jou in jouw kracht en zorgen voor gave opdrachten waar jij je kan ontwikkelen.

Wil jij een gedegen carrière en werken in IT? Solliciteer dan op ons traineeship Business & IT en ontdek wat alleen wij jou kunnen bieden. 
Binnenkort start er een nieuwe groep. Solliciteer je? Dan word je automatisch opgenomen in onze talentpool! 
 

Bekijk vacature
Even appen

Het traineeship

Jij richt je binnen het Business & IT traineeship op de toekomst van ons pensioenstelsel. Dit begint met kennis en ervaring op doen binnen het vakgebied van pensioenadministratie, de daarbij behorende processen en systemen. 

Bij FITZ Pensioen & Leven bouw je niet alleen aan je eigen carrière maar lever je ook een belangrijke bijdrage aan ons pensioenstelsel. En dat raakt ons allemaal! De pensioenwereld is continu in ontwikkeling en bijzonder dynamisch:

 • De veranderende wetgeving dwingt de markt om het gehele pensioenstelsel te herzien; 
 • Pensioenuitvoerders vragen steeds meer van hun IT-systemen en webportalen; 
 • Deelnemers eisen meer en betere inzage in het pensioen; 
 • Werkgevers wensen zo min mogelijk administratieve lasten.

Met onze kennis van processen, systemen en onze praktijkervaring durven wij te claimen dat wij de beste consultancy partij zijn binnen de pensioenuitvoering! Onze aanpak is pragmatisch en gericht op impact maken. En onze ervaren consultants zijn jouw achterban en gaan jou het vak nog sneller leren, hoe gaaf is dat? 

Binnen het Traineeship Business & IT behaal jij je diploma’s wft basis en wft pensioen en volg je relevante lessen en modules op het gebied van pensioenuitvoering, aangevuld met een aantal waardevolle cursussen, zoals bijvoorbeeld BISL en Gegevenslogistiek.

Administratieve processen zijn key, daarom volg je bij ons Lean Six Sigma trainingen, beginnend bij de LEAN Orange Belt om vervolgens na het traineeship Green en Black Belt te kunnen behalen.  

Naast dat je inhoudelijke trainingen krijgt, word je begeleid door een Professional Development Manager. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal, zo begeleidt de Professional Development Manager jou hierin door middel van onze CONNECT cyclus; een continu ontwikkel - en interactiecyclus waarin jouw persoonlijke en professionele doelstellingen worden geformuleerd en waarin je onder andere 360 graden feedback bij je collega's en opdrachtgever kan opvragen.  

Solliciteer direct

 

Persoonlijke ontwikkeling

Wij geloven erin dat je je toekomst nu maakt. Wij hebben een eigen ontwikkeld programma gericht op jouw soft skill ontwikkeling: Boost your Capabilities in samenwerking met Breaking Habits. Denk hierbij aan ontwikkeling van consultancy vaardigheden. Hoe positioneer jij je richting de opdrachtgever en hoe creëer jij je eigen kansen bij de opdrachtgever en binnen FITZ Pensioen & Leven.  

Je start het opleidingsprogramma met meerdere startende consultants, weliswaar heb je ook veel contact met ervaren consultants, zo organiseren wij Meet, Educate & Inspire meetings met alle consultants uit jouw vakgebied. Ook heb jij toegang tot je een eigen online leeromgeving, de FITZ Campus met daarin verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor je eigen opleiding en een groot aanbod van trainingen die passen bij je persoonlijke ontwikkel interesses. 
 


 

Start jij jouw carrière bij FITZ Pensioen & Leven?

Het traineeship Business & IT is speciaal ontwikkeld voor mensen met een hbo/wo werk en denkniveau, die al een duidelijk carrièrepad voor ogen hebben en snel willen doorgroeien tot consultant. 

Wij ontwikkelen je tot een Consultant die toekomstproof is en die zich begeeft in de wereld van IT. We zorgen ervoor dat je de taal van onze pensioenbusiness spreekt om vervolgens vanuit een stevige basis je kennis en ervaring toe te passen in de dagelijkse praktijk van onze opdrachtgevers.   

Samen streven we naar een wereld waarin mensen, systemen en processen optimaal samenwerken. Een wereld die wij Zero Admin noemen. Wij leiden je op tot (IT) consultant waarin je organisaties adviseert en ondersteunt bij de transitie. 
 

Bekijk vacature

Doorgroeimogelijkheden

Het Traineeship Pensions & IT legt een stevig fundament onder jouw verdere loopbaan. Na het traineeship groei je door tot Functioneel Beheerder, Business Analist, Data analist, Datamanagement Consultant of als Testconsultant. Samen met je Talent Development Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon. Je stroomt na het traineeship direct door in een consultancy functie binnen FITZ Pensioen & Leven. 
Trainee Pensions & IT
Junior Consultant
Medior Consultant
Senior Consultant

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Doorgroeimogelijkheden genoeg bij FITZ. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities en op de 'road to Zero Admin'.  

 • Vakkennis
 • WFT Basis en Pensioen 
 • Masterclasses Data & Process Management
 • LEAN Orange Belt 
 • Agile Business Scrum Foundation
 • Introductie Zero Admin 
 • Online leeromgeving FITZ Campus 
   
 • Systeemkennis
 • Vakinhoudelijke systemen waaronder Maia, Plexus, Lifetime en SAP Global
 • Excel
   
 • Soft skills
 • Diverse masterclasses gericht op gedragsontwikkeling
 • Coaching en begeleiding van een Professional Development Manager 

Login