Zorgbemiddeling (Omscholingstraject)

Wil jij DE schakel worden tussen cliënt en de zorgorganisatie? Jij kiest voor het omscholingstraject Zorgbemiddeling als je op een vernieuwde manier wilt bijdragen aan een nieuw zorgproces. Jij wilt het verschil maken door aan een toekomst te werken waarin systemen, mensen en processen optimaal kunnen samenwerken. De uitdaging om cliëntvraag en zorgaanbod bij elkaar te brengen pak jij met beide handen aan. 

Ben jij klaar voor je volgende carrière stap en wil jij doorgroeien tot Zorgbemiddelaar? Start dan ons unieke omscholingstraject Zorgbemiddeling!

Bekijk vacature
Even appen

Omscholen? Rosie vertelt je meer!

Het omscholingstraject

Als Zorgbemiddelaar ondersteun je cliënten in de zorg bij het vinden van passende zorg bij zijn zorg- of behandelvraag en persoonlijke wensen. Je adviseert cliënten (vertegenwoordigers) bij het maken van de juiste keuze. Je geeft uitleg over het aanbod van zorg-, begeleiding of behandeling, de bijbehorende wet- en regelgeving, de financiering en eventuele wachtlijsten. Je schept heldere verwachtingen naar de cliënt bijv. wat een cliënt (vertegenwoordiger) kan verwachten m.b.t. wachtlijsten en wat hij moet doen zodra de zorg- en/of behandeling gaat starten. Jij begeleidt de cliëntreis! 

Tijdens het omscholingstraject Zorgbemiddeling ga jij kennis en ervaring opdoen binnen verschillende zorgorganisaties en jezelf ontwikkelen tot Zorgbemiddelaar.

Binnen FITZ Zorg kan jij altijd een beroep doen op jouw FITZ Zorg collega’s! Wij geven bij opdrachtgevers niet voor niets aan dat ze niet alleen jou inhuren, maar ook jouw netwerk binnen en buiten FITZ Zorg. Omdat jij net start binnen FITZ Zorg gaan wij dit faciliteren tijdens het kort maatwerk traject. Doel van het maatwerk traject is dat jij kennisoverdracht, instructie, begeleiding en/of coaching krijgt die aansluit bij jouw ontwikkelvraag op de opdracht (vakinhoud en/of houding en gedrag). En daardoor van toegevoegde waarde voor jou én de opdrachtgever.

5- Daagse Praktijkopleiding Zorgbemiddeling

Tijdens onze 5-daagse praktijkopleiding ZBM nemen wij je mee door de wet- en regelgeving, processen en systemen en gespreksvoering die relevant zijn voor jouw als Zorgbemiddelaar. Deze praktijkopleiding is er voor de starter en net iets meer ervaren Zorgbemiddelaar en is onderdeel van het Omscholingstraject.

Ook neem je deel aan de Praktijkdagen FITZ. Doel is binding en samenwerking stimuleren binnen FITZ Zorg. In de detachering werk jij als externe tijdelijk voor organisaties in de zorg. Zo kan jij goed in verschillende keukens kijken. Er zijn ook uitdagingen waarmee jij te maken krijgt. Met collega’s krijg jij de ruimte om te sparren over casuïstieken tijdens jouw werk. Hoe geef je bijvoorbeeld ongevraagd advies?

Jij krijgt alle mogelijkheden om jezelf doelgericht en constructief te ontwikkelen. Hierbij word jij begeleid door jouw eigen People Manager (persoonlijk en professioneel ontwikkelcoach en leidinggevende).

Solliciteer direct

Wij organiseren regelmatig Meet, Educate & Inspire (MEI) meetings met alle FITZ Zorg collega’s bij elkaar. Ook heb jij toegang tot je een eigen online leeromgeving, de FITZ Campus met daarin relevante E-learningen voor jouw persoonlijke ontwikkeling (bijv. Time management) en een verzameling van relevante documenten voor jou als Zorgbemiddelaar. Jij ontvangt voorbereidende opdrachten voor de 5-daagse praktijkopleiding, met daarin een weergave van de leerlijnen op de campus die sowieso doorgenomen moeten worden.

Wij geloven in een toekomst waarin administratie niet meer aanwezig lijkt, een toekomst waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. Een wereld die wij Zero Admin noemen.

Hoe wij de route Zero Admin bewandelen? We werken vanuit onze passie; mensen en bedrijven laten zien waar verandering mogelijk is en dan ook direct met die verandering aan de slag gaan. Dit doen we door middel van onze kunde, oftewel onze inzichten op het gebied van zorgadministratieve vakkennis.