Traineeship Administratie Sociaal Domein

Wil jij de kans krijgen om je te ontwikkelen binnen de Overheid, maatschappelijk relevant bezig zijn en word jij ook nog eens blij van het werken met cijfers, wet- en regelgeving, mensen en systemen? Dan is het Traineeship Administratie Sociaal Domein echt iets voor jou! Op deze pagina nemen wij je mee in ons Traineeship en wat je van ons kan verwachten. Klik op de vacature als je direct de vacaturetekst wilt lezen!

Bekijk vacature
Of stel je vraag aan Jorine

Het traineeship

Het Traineeship Administratie Sociaal Domein is het werken & leren traject dat past bij jou als jij je passie voor complexe administraties wil combineren met maatschappelijke betrokkenheid. Binnen de backoffice van het Sociaal Domein (denk hierbij aan de Participatiewet, Wmo, Jeugdwet en de Inburgeringswet) komen wet- en regelgeving, systemen en het werken met cijfers perfect samen. Op deze manier bouwen we samen aan de basis van het sociaal domein. Gemeenten en uitvoeringsorganisaties (of instanties) zijn blij met jouw komst en hebben aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteer direct

''De combinatie van werken met cijfers en het helpen van de medemens past bij mij. Dat wist ik direct! De Participatiewet is niet zomaar een wetboek met regeltjes. Het is een stabiele basis voor mensen die ondersteuning nodig hebben, maar die ruimte openlaat voor maatwerk. Ieder persoon is uniek, heeft een unieke situatie en wij kijken naar het individu'' - Manuël Passchier, Consultant Sociaal Domein 

Opleidingen 

Jij volgt de opleiding tot Financieel Medewerker Uitkeringsadministratie en maakt hiermee uitgebreid kennis met de participatiewet. Je volgt trainingen over diverse wetten als de Wmo en Jeugdwet en leert meer over systemen door workshops over Data en RPA. Je behaalt het komende jaar je Lean Orange Belt en volgt ons Boost Your Capabilities programma. Daarnaast heb je altijd toegang tot de FITZ Campus. Met het Traineeship Administratie Sociaal Domein kies je dus heel bewust voor je eigen ontwikkeling en leg je de basis voor een mooie loopbaan binnen de Sociale Zekerheid. 

Persoonlijke groei

Wij zijn ervan overtuigd dat competentieontwikkeling een belangrijke bijdrage gaat leveren aan jou persoonlijke groei. Daarom krijg jij direct begeleiding van een Talentmanager die je coacht en je helpt de stappen te zetten die bij jou en je ambities passen. Daarnaast volg je het Boost Your Capabilities programma, is er ruimte voor intervisie en zorgen wij voor opdrachten die bijdragen aan jouw ontwikkeling. Je staat bij ons dus nooit stil!

Wat wij doen voor opdrachtgevers 
Of app of bel Jorine

Wie jij bent

Als Young Professional in het Sociaal Domein ben je nauwkeurig en wil jij je administratieve vaardigheden graag inzetten voor een ander. Je bent analytisch sterk en in staat om iemands persoonlijke situatie professioneel af te wegen tegen de wet- en regelgeving. Je bent gemotiveerd en krijgt energie van het continu verbeteren en optimaliseren. Je zorgt er samen voor dat mensen de ondersteuning krijgen waar zij recht op hebben en legt bij ons de basis voor je verdere carrière.

Ben jij er klaar voor om je carrière een boost te geven? En wil jij samen met ons maatschappelijk het verschil maken? Solliciteer direct!

Naar vacature

Doorgroeimogelijkheden

Met dit traineeship leg je de basis voor de rest van je carrière. Vanuit hier maak jij de stap naar een vervolgfunctie binnen het Sociaal Domein met nieuwe uitdagingen, mogelijkheden en te bereiken doelen! Samen met jouw Talent Manager, collega’s en onze opdrachtgevers werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon. 

Heb je meer vragen?
App of bel Jorine

Opdrachtgevers en projecten

Zomaar een greep uit een aantal opdrachtgevers waar jij kan gaan werken. Ze staan voor grote uitdagingen en staan te springen om jouw hulp en expertise. 

Login