Traineeship Pensioenen

De wereld van pensioenen is veelzijdig en dynamisch. Jong en oud leert van elkaar en de branche vraagt om frisse blikken en vernieuwing. Ben jij de Trainee Pensioenen die wij zoeken? Met Ferm in Pensioenen ondersteunen en adviseren wij pensioenfondsen, uitvoeringsorganisaties en verzekeraars. Jij wordt de specialist op het gebied van pensioenuitvoering. Je hebt affiniteit met administratie, systemen en processen. De kennis die je nodig hebt? Die leer je bij ons gedurende het 1-jarig traineeship.

Meld je nu aan!

Bekijk vacature

Het traineeship

De wereld van pensioenen kan altijd beter. Met het traineeship Pensioenen ben jij verzekerd van een mooie carrière in een wereld waar we later allemaal mee te maken gaan krijgen. Je leert meer over de beginselen van sparen, beleggen, verzekeren en betalen. En natuurlijk nemen we je mee in de processen van de (complexe) pensioenadministratie. Denk eens aan nieuwe wet- & regelgeving zoals het pensioenakkoord en welke gevolgen dit heeft voor deze sector. Vanaf het eerste moment van het traineeship nemen we je mee in alles wat komt kijken bij de pensioenuitvoering, professioneel en integer te handelen en je bijdrage te leveren aan het mooie werk bij onze opdrachtgevers. Jij zet je in voor degene wiens pensioen al snel dichtbij komt, en juist ook voor onze volgende generatie! 

Gegevenslogistiek, een Uniforme Pensioenaangifte, een pensioen dat van A tot Z klopt... Het komt allemaal voorbij gedurende het traineeship en de jaren erna die volgen. Je begint met de administratie en krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. Zo vind je je weg binnen de pensioenuitvoering. 

Met onze kennis van processen en onze gedeelde ervaring zijn we in staat om verder te kijken dan de opdracht alleen. Onze aanpak is pragmatisch en erop gericht om impact te maken. Samen streven we naar een wereld waarin mensen, systemen en processen optimaal samenwerken. Een wereld die wij Zero Admin noemen. 

Solliciteer direct

 

Als Medewerker Pensioenen ben jij een belangrijke schakel als het gaat verwerken van levensgebeurtenissen (bijvoorbeeld scheiding of overlijden), wijzigen van persoonlijke gegevens en andere mutaties die gevolgen hebben voor aanspraken (pensioen) van deelnemers. Soortgelijke werkzaamheden verricht je ook voor werkgevers, denk bijvoorbeeld aan opstellen van offertes, aan- en afsluiten van werkgevers of het administratief verwerken van fusies van bedrijven. Jij draait er straks je hand niet meer voor om.

Onderdeel van het opleidingsprogramma zijn de WFT Basis, WFT Pensioen en WFT Vermogen. Aangevuld met een aantal waardevolle cursussen zoals Excel om beslagen ten ijs te komen bij onze opdrachtgevers. Ook heb jij toegang tot onze online leeromgeving, de Quoratio Campus, met daarin verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor jouw ontwikkeling binnen het vakgebied.

Naast dat je inhoudelijke trainingen krijgt, word je begeleid door een Talent Development Manager. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal, zo begeleid de Talent Development Manager jou hierin door middel van onze CONNECT cyclus; een continu ontwikkel - en interactiecyclus waarin jouw persoonlijke - en professionele doelstellingen worden geformuleerd en waarin je onder andere 360 graden feedback bij je collega's en opdrachtgever kan opvragen.  

Ook gaan we aan de slag met het ontwikkelen van jouw soft skills. Hiervoor hebben we samen met Breaking Habits een eigen programma ontwikkeld: Boost Your Capabilities. Denk hierbij aan de ontwikkeling van jouw consultancy vaardigheden; hoe positioneer jij je richting de opdrachtgever en hoe creëer jij je eigen kansen bij de opdrachtgever en binnen Ferm in Pensioenen en de Quoratio Groep. 
 

Start jij jouw carrière bij Ferm in Pensioenen?

Impact maken met innovatieve pensioenuitvoering en daadkrachtig verbeteren. Vind jij het een uitdaging om lastige materie te doorgronden? Sluit je dan aan bij onze club met serieuze vakinhoud en leer van ervaren consultants. De Quoratio Groep, waar Ferm in Pensioenen onderdeel van is, is vastbesloten hun unieke combinatie van conceptuele en innovatieve denkkracht om te zetten naar praktische kennis van de uitvoering. 

Bekijk vacature

Doorgroeimogelijkheden

Ons traineeship legt de basis voor de rest van jouw carrière. Vanuit hier maak jij de stap naar een functie binnen de Pensioenadministratie met nieuwe uitdagingen, mogelijkheden en te bereiken doelen! Dat doe je bij Ferm in Pensioenen, onderdeel van de Quoratio Groep. Samen met jouw Talent Development Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon.

Trainee
Junior Consultant
Mogelijke functies Trainee
 • Medewerker Pensioenadministratie
 • Projectmedewerker
Mogelijke functies Junior Consultant
 • Front office pensioenadministratie
 • Business Analist
 • Consultant Pensioenen
 • Test Consultant (processen en systemen)

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Doorgroeimogelijkheden genoeg bij de Quoratio Groep. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities en op de 'road to Zero Admin'.  

 • Vakkennis
 • Introductie Zero Admin 
 • Masterclasses Data & Process Management
 • WFT Basis, Pensioen en Vermogen (DGA-pensioen, integriteit, loon- en inkomstenbelasting, etc.) 
 • LEAN Orange Belt 
 • Online leeromgeving Quoratio Campus 
 • Systeemkennis
 • Vakinhoudelijke systemen waaronder Maia, Plexus, Lifetime en SAP Global
 • Excel
 • Soft skills
 • Diverse masterclasses gericht op gedragsontwikkelinig
 • Coaching en begeleiding van een Talent Development Manager 

Opdrachtgevers en projecten

Zomaar een greep uit een aantal opdrachtgevers waar jij kan gaan werken. Ze staan voor grote uitdagingen en staan te springen om jouw hulp en expertise. 

Nieuws & ervaringen

We zijn inmiddels twee maanden onderweg met het trainen voor de Stelvio die we in September met een groep van maarliefst 50 collega's gaan trotseren. Inmiddels zijn we bocht #10 gepasseerd. Nog zo’n #27 bochten te gaan, dus dat betekent: tijd voor wat tips om nog beter op die fiets te zitten! Iemand die daar vanuit haar expertise ontzettend veel over kan vertellen, is Eline Thijssen. Eline is sportarts in opleiding in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Fietsen is één van haar grootste hobby’s. Zo staat de Dolomieten al op haar lijstje van bergenketen die ze met de fiets beklommen heeft. Ben je fietsliefhebber? Doe dan je voordeel met deze tips!
De detachering. Een bekend woord? Maar de betekenis..? Bij de Quoratio Groep werken onze trainees en consultants in de detachering. Wat dit precies inhoudt en welke voordelen dit met zich meebrengt? Ga er lekker voor zitten. Binnen een aantal minuten kent de detachering geen geheimen meer voor jou!

Login