Finance

Robin over zijn eerste 1,5 jaar bij Verhoeve

Na het tweede gesprek was het voor mij duidelijk: Verhoeve is voor mij de juiste keuze om mij verder te helpen in professionele- en persoonlijk ontwikkeling!


Even voorstellen..
Mijn naam is Robin Hoekstra, 26 jaar en samenwonend met mijn vriendin in Groningen. In mijn vrije tijd ben ik met vrienden op een festival of een terras te vinden, voetbal ik 2 á 3 keer per week en kan ik genieten van een goede serie. Tijdens de zomervakanties ga ik graag naar een warm Europees land en in de winter naar de Alpen. Daarnaast houdt ik mij regelmatig bezig met beleggen.

Voor mijn hbo-studie was ik erg zoekende welke opleiding het beste bij mij zou passen. Ik was vrij jong en wist niet wat ik precies leuk vond. Ik was altijd al bezig met begrotingen maken, en geldstromen hebben mij nooit verveeld. Hier ben je alleen niet heel bewust mee bezig op een jongere leeftijd. Ondernemen vond ik ook altijd erg leuk, zo kocht ik vaak goederen in en verkocht die dan weer op marktplaats. Uiteraard hoorde hier een goede kosten-baten analyse bij. Bedrijfskunde leek mij daarom destijds de juiste studiekeuze. 

Finance affiniteit
Tijdens de opleiding bedrijfskunde heb ik mijn affiniteit met finance ontdekt. Ik kreeg veel energie van bedrijfseconomische vakken en werd enthousiast van de colleges, wat weer terug te zien was in de behaalde resultaten. In het derde jaar koos ik daarom voor de minor risicomanagement, één van de hoofdvakken was namelijk financieel risicomanagement. Dit beviel mij zo goed dat ik toen de keuze maakte om na het hbo een master accountancy te gaan volgen. Om mij hier goed op te kunnen voorbereiden ben ik in mijn laatste studiejaar gaan werken als assistent accountant. 
Maar eenmaal aan het werk als assistent accountant kreeg ik het gevoel dat ik iets miste. Ik werd onzeker over mijn masterkeuze, was dit wel mijn ding? Hierdoor stond ik open voor iets anders, en Finance & Control was de logische vervolgstap om te achterhalen of een andere tak van finance mij meer aansprak. Om de juiste vervolgopleiding te kunnen kiezen besloot ik om eerst te gaan werken.  

Verhoeve
Het traineeship van Verhoeve kwam toevallig op mijn pad. Van de vele recruiters die mij benaderden op LinkedIn sprong voor mij Daniel de With (Business Unit Directeur Verhoeve) er tussen uit. Tijdens het eerste telefonisch contact klikte het eigenlijk direct. Ik stond open voor een gesprek en ontmoette hem in MyOffice in Groningen. Het eerste gesprek verliep erg prettig. Daniel vertelde wie Verhoeve is en waar ze voor staan. Ik weet nog goed dat ik thuis kwam en dat ik tegen mijn vriendin zei: Dit gesprek ging te goed, dat kan bijna niet. Uiteraard volgde hierop een tweede gesprek, wat net zo goed verliep. Het tweede gesprek ging vooral over wat ik belangrijk vond bij een werkgever en hoe Verhoeve mij daarin tegemoet kon komen. Na dit gesprek was het voor mij duidelijk: Verhoeve is voor mij de juiste keuze om mij verder te helpen in mijn professionele- en persoonlijke ontwikkeling. 

Eerste opdracht
In mei 2022 heb ik mijn bachelor Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen afgerond en ben ik direct in dienst getreden bij Verhoeve. Sindsdien probeer ik de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Mijn traineeship begon officieel in september. Gelukkig hoefde ik niet te wachten tot september voor mijn eerste opdracht. 
Verhoeve had direct een leuke startersfunctie voor mij bij TVM Verzekeringen in Hoogeveen. TVM verzekeringen ging over op een nieuw financieel systeem en de financiële afdeling had een back-up nodig voor een aantal mensen die aan de slag gingen voor dat project. 

Ik mocht de rol van administrateur vervullen op de accounting en reporting afdeling. Een enorm leuke startersfunctie waarbij ik een veelzijdige rol vervulde. 
Mijn taken bestonden onder andere uit: crediteurenadministratie, bankverwerking, rapportages maken, controles uitvoeren, grootboekbeheer en heb ik van dichtbij meegemaakt hoe de aanloop is naar een nieuw financieel systeem voor zo’n grote organisatie. In eerste instantie zou mijn eerste opdracht een duur van 9 maanden hebben, maar uiteindelijk heb ik er anderhalf jaar gezeten. Al met al een mooie eerste opdracht waarbij ik mij op professioneel vlak goed heb kunnen ontwikkelen en Verhoeve mij daarbij goed heeft begeleidt. 

Traineeship 
Inmiddels heb ik mijn traineeship afgrond en kijk ik terug op een leuke tijd. In de detachering zit je toch veel op het kantoor van de opdrachtgever en zie je je directe collega’s van Verhoeve een stuk minder. Ondanks een hele leuk tijd bij mijn opdrachtgever, is het toch ook van belang om de binding te houden met Verhoeve collega’s. Het traineeship droeg hier deels bij aan. Maandelijks vond er wel een training plaats waardoor je een hele dag met je collega’s van Verhoeve zat. Hierdoor ontstond een hechte band tussen de groep. Wat resulteerde in een wekelijkse samenwerkdag met de mensen die bij elkaar in de buurt wonen.

Het meest leerzame onderdeel van het traineeship vond ik de Boost Your Capability traingen. Tijdens deze trainingen kom je er meer achter wie je bent en waar je voor staat. Ook kom je erachter voor welk gedrag je allergisch bent en hoe je hier het beste mee om kan gaan. Elke training vergde een lichte voorbereiding, we gingen bijvoorbeeld aan de slag met door ons ingebrachte situaties op het werk. Wat gebeurde er in de situatie? Wat had je anders kunnen doen etc. Ook was er af en toe een acteur bij die de situatie na bootste en mooie tips gaf over hoe zaken aan te pakken. 

People Manager
Direct toen ik in dienst kwam nam mijn People Manager (PM) telefonisch contact op. Ze vertelde me aan de telefoon dat zij mijn manager zou worden en vroeg of we een afspraak konden inplannen om elkaar beter te leren kennen. In dit gesprek vertelde zij vooral wat haar rol is binnen Verhoeve en hoe zij mij kon begeleiden. Mede door dit gesprek voelde ik mij direct welkom. 

Mijn PM is vooral heel erg betrokken. Ze helpt mij om te achterhalen welke kant ik op wil: Business Controller, Financial Controller of (financieel) Manager en welke middelen ik daarvoor nodig heb en welke opdrachten het beste aansluiten in deze ontwikkeling. Los van de professionele ontwikkeling kan ik ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling bij haar terecht. Ze geeft mij het gevoel dat alles bespreekbaar is en dat vind ik erg prettig aan mijn PM. Niet alleen het commerciële belang staat voorop, maar ook de mens erachter.  

Na anderhalf jaar sta ik nog steeds 100% achter mijn keuze voor Verhoeve en weet ik het zeker: Ik ben blij dat ik deel uit maak van deze bijzondere organisatie waar echt gekeken wordt naar de persoon!
 

 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

Login