HR & Payroll

Werken bij HR Process en Payroll: meer dan gewoon een baan 

Ben je op zoek naar een carrièreswitch? Als professional binnen HR Process & Payroll (HRPP) maak je impact op de personeels- en salarisadministratie van onze opdrachtgevers. Of je nu aan het begin van je loopbaan staat of al even op weg bent. We gingen erover in gesprek met accountmanager Jan Dirk Fokkema en trainee Mart Boersma. Ontdek dat werken bij HRPP meer is dan gewoon een baan.  

Een open cultuur. Jan Dirk en Mart spreken het nog net niet tegelijk uit. Dát is waar HRPP voor staat. “Al op mijn eerste werkdag maakte ik kennis met de open setting en prettige sfeer op kantoor in Bunnik. Dat is relaxed binnenkomen,” vertelt Jan Dirk. “Er heerst een cultuur om eigen kansen te pakken. En waar mensen je aanmoedigen.” 

Werken als trainee  

Mart moest even wennen aan het detacheringsleven. “Je wordt natuurlijk door iemand anders betaald dan waarvoor je werkt. Dat was ik niet gewend. Maar ik werd goed opgevangen. Alle collega’s wilden écht luisteren en me verder helpen.” Daarnaast stipt hij aan dat het mooi is dat je invloed hebt op je eigen opdracht. “Samen met de accountmanager ga je in gesprek om te kijken welke organisatie bij je past. Bijvoorbeeld profit of non-profit. Om zo het beste uit jezelf te halen.” 

De rol van accountmanagers voor onze trainees 

Als trainee zit je bij HRPP goed op je plek. “Want bij de Quoratio Groep zijn we echt een opleider,” vertelt Jan Dirk. “Zo gaan junioren een werk-leertraject aan. Vaak in de vorm van traineeships. En we bieden ook de mogelijkheid om na een jaar bij de opdrachtgever verder te gaan, als diegene daar goed op zijn plek zit.” De persoonlijke ontwikkeling van onze trainees staat namelijk altijd voorop.  

Jan Dirk werkt als accountmanager veel samen met trainees. “We zien bij de klant wat de mogelijkheden zijn en of het past in het straatje van onze trainees of consultants.  

Dat doen we vaak in overleg met onze Professional Development Managers (PDM’ers).” Elke PDM’er is verantwoordelijk voor een paar consultants of trainees. Het is een persoonlijke coach en manager. Ze zorgen voor de juiste begeleiding, verbinding met de organisatie en kijken samen met jou naar mogelijkheden voor de toekomst.   

Van de pabo naar salarisadministratie 

Onze trainees hebben verschillende achtergronden. “Zo hebben we bijvoorbeeld mensen van de pabo die nu een traineeship volgen. Dat vind ik mooi. Want eigenlijk is personeels- en salarisadministratie best een spannend beroep,” vertelt Jan Dirk. Mart knikt instemmend. “Ik zit nu bij de gemeente Den Haag en heb daar een collega die via Quoratio aan de slag is gegaan. Vanuit haar eigen netwerk was ze daar nooit terechtgekomen.”  

Solliciteren op een functie binnen HRPP 

Wil je je verder ontwikkelen bij opdrachtgevers als de Gemeente Amsterdam, De Sociale Verzekeringsbank en Edukans? Ontdek onze vacatures. Dan zien we je hopelijk snel een keer op een vrijdagmiddagborrel. Want werken bij HRPP is meer dan gewoon een baan. 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

Login